tisdag 26 juni 2012

Midsommar 2012

Detta års midsommar blev minsann en succé! Med massa god mat och gott sällskap spenderade i tre härliga dagar tillsammans. Här kommer ett bildregn:


Fredagen började med typiskt villaliv, sol, bad, fiske, kubb, bastu och massor av skratt.


Sen styrde vi ihop en toppen middag med god mat och en hel del snaps. 


Efter middagen lekte vi en rolig lekt som vi tjejer fixat ihop. Leken gick ut på att gissa vilken av deltagarna är snabbast, uthålligast störst i käften o.s.v..


Som tack till årets värdpar hade jag gjort en varsin topp åt killarna med roliga texter. Robin fick en tröja med texten "SMILE if you´re not wearing any underpants", Rasmus i sin tur fick texten "save a VIRGIN, do me instead".


Efter den roliga villafesten drog vi vidare till Kronoby och spenderade dagen och natten på en fin gård. Solen sken hela dagen och alla var nöjda och glada :) 


Killarna hade även fixat en badtunna att ha på gården, ett väldigt lyckat drag :) 


Alla trängdes vi i baljan, men finns det hjärterum, finns det stjärterum heter det ju :) 


Efter allt bad snyggade vi till oss och avnjöt ännu en god middag. Sen beställde vi en stor minibuss och packade in hela gänget och stack i väg på gammeldans. Där buggade vi och valsade vi hela natten lång :) 

Tusen tack till alla medverkande för en toppen helg! Och ett speciellt tack till värdarna Robin och Rasmus! :)

torsdag 21 juni 2012

21.06.2012


Idag har jag haft en riktigt lång och fullspäckad dag så jag skall fatta mig kort :) Efter mina få sovtimmar på jobbet drog dagen genast igång (brukar vara van att sova på dagen men icke idag :) Efter en lång promenad med hunden begav jag mig till stan för lite shopping inför midsommaren. En blommig klänning stod på önskelistan, men en sån hittade jag ju förstås inte. Men lite annat smått och gott blev det :) 


Hemtex hade som vanligt riktigt bra rea, med nästan alla produkter nedsatta. Pläden ovan hittade jag för endast 14,90€. Tills vidare får den hänga på min sovrumsdörr. 


Ingen blommig midsommarklänning blev det med en rosa klänning med spets från H&M blev det dock :) Den var ett riktigt fynd, 7€ från barnsidan. Ibland kan det vara bra att vara kort :) 
Mera rosa till mitt rosa sommarhem blev det också. En tvålpump som kommer passa perfekt i mitt badrum. 


Dessutom tyckte jag att Lunas matskålar behövde ett nytt underlägg. Även detta från Hemtex för en billig peng. 

Nu skall jag bums gå i säng för att åka iväg och fira midsommar tidigt i morgon bitti. Ha en riktigt bra midsommar allihopa!!

onsdag 20 juni 2012

En doft av sommaren!

Tog in en bukett syrener som doftar såå underbart! Vilken tur jag har att jag inte är allergisk mot blommor, som min mamma är. 



 För övrigt har jag inte fått mycket gjort idag.. Har varit en riktigt slapp dag, har nog sovit för länge tror jag. Borde damsuga och torka damm men hittar inte orken. Nå, en smarrig frukost har jag i alla fall åstadkommit :) Kokade lite hallonkräm som jag sedan åt med lite kvarg, plus ett kokt ägg (som för övrigt står i den sötaste äggkoppen i stan ;)


Nu får det bli en långpromenad med hunden så att jag förhoppningsvis vaknar till lite!

tisdag 19 juni 2012

19.06.2012

Hej bloggen! Minns du mig fortfarande? ;) 
Jag har haft många soliga och sköna dagar sedan sist. Det bästa med skiftesjobb är nästan de lediga dagarna. Jobbar jag nätter har jag hela dagarna på mig att lata mig i solen och umgås med vänner och hunden. I helgen har jag även varit på festival, vilket var jätte skoj! :) Smutsigt och lerigt var det men det är väl en del av upplevelsen :) Jag har knappt återhämtat mig från helgens bravader och nu är midsommarplanerna i full gång :) Kommer bli jätte roligt det också :)  

Idag har det äntligen kommit ett litet tillskott till inredningen här hemma. En krona som jag länge har spanat in men inte lagt tassarna på förrän idag. Ett fint blickfång på hyllan i vardagsrummet. 


Dessutom har jag avnjutit en sommarlunch med en vän idag. köttfärsbiffar med färskost, nypotatis och sallad. 


Till sist vill jag visa en bild på gårdagens vackra solnedgång vid stranden här intill mitt hus. Nästan som på en tavla. Sommaren är verkligen lika underbar som jag mindes!


Nu får vi hoppas på lite mera aktivitet här på bloggen i fortsättningen, den kan ju inte gå i ide bara för att solen lyser :) 

tisdag 12 juni 2012

En dag på stranden!

Som jag tidigare skrivit lämnar det inte mycket tid till inredningen just nu. Man vill ju koncentrera sig på sommaren och allt som den har att erbjuda :) Kanske nån känner igen sig i detta? :) Nå det är väl helt okej att inläggen inte ramlar in så tätt inpå varandra eftersom ni läsare förmodligen också ligger ute i solen :) 
Idag bjuder jag på lite arkivbilder från mitt vårhem :) 




Både idag och igår har eftermiddagarna i Vasa varit helt ljuvliga! Idag blev det lunch på balkongen i en kompis nya, fina lägenhet och sedan cyklade vi ner till stranden. Skönt med lediga dagar ibland :) I kväll blir det ett vinglas i solnedgången tror jag bestämt :)

söndag 10 juni 2012

Sommaren!

Det har varit några dagars tystnad här på bloggen. Orsaken är helt enkelt att jag mest varit ute och njutit av det underbara sommarvädret som verkar hittat hit :) Vem vill liksom sitta inne vid datorn då solen lyser där ute? ;)


Inomhus händer det väldigt lite just nu. En eller annan blomma kan jag ta in men annars är det inget nytt på inredningsfronten, har inte ens städat på flera dagar. 

Nya servetter har jag dock fått :) Jag älskar fina, färgglada servetter att duka med då det kommer gäster. Dessa underbara fick jag av en vän som varit till Sverige i några dagar. Lilla söta du står det på dom och de är i mina absoluta favoritfärger vitt, rosa och ljusblått. Jag blev såå glad så glad då jag fick dem. En liten vänlig gest eller present värmer så mycket i vardagen!  


Under dessa soliga dagar har jag mest umgåtts med vännerna och familjen (och självklart jobbat lite emellan också). Jag har även haft en massa kvalitetstid med Luna och gått många långa promenader. Jag blir så lycklig då solen kommer fram! :) Livet leker och jag njuter av varje sekund just nu!!


onsdag 6 juni 2012

Tjejkvällen

Här kommer lite bilder från igår :) 


Duka hade jag gjort med pastellfärgade servetter.


Skrattade för mig själv igår och konstaterade att det mera såg ut som ett barnkalas hemma hos mig än att 8 st. vuxna brudar skulle komma på besök :) På den övre bilden ser ni ballerina kex som jag har doppat i smält choklad och rullat i strössel. 


Jordgubbarna var smaskens :) 


 Cake popsen var ingen smaksuccé med de var ju roliga att göra och att titta på i alla fall :) 



Massor av goda ostar och kex hade vi också. 


Till sist skall jag tipsa om ett enkelt och gott tilltugg. Ta bara några tortillabröd och strö över ost på halva "plätten", vik ihop och in i ugnen. Skär sedan bröden i små trianglar. 

tisdag 5 juni 2012

05.06.2012

I kväll har jag bjudit hem en hel hop med bussiga brudar hem till mig :) Vi skall äta snacks och snacka strunt. Alltid lika roligt :) Gick och storhandlade i morse och passade (förstås) på att gå in till inredningsbutiken här på Brändö för att se om de fått in nått nytt. Och självklart hittade jag nått jag gillade ;) Kan aldrig komma ut tomhänt från Säde. Denna gång blev det en fin vattenflaska att ha på bordet då gästerna kommer. Praktiskt och snyggt nu inför sommaren. 



Tills i kväll tänkte jag prova baka Cake pops för första gången. De är ju så söta små saker :) Pratade med syrran tidigare och hon hade tyvärr inga bra erfarenheter av dessa degklumpar men man vet ju inte hur de smakar innan man provat :) Bilder kommer senare. Bilden nedan har jag lånat från Google. 


Jag hittade och jordgubbar i butiken och kunde inte motstå dem! Även om de är utländska. Hoppas att dom smakar lika gott som de ser ut :) 


 Jag vill också passa på att välkomna dom nya medlemmarna hit till bloggen! :) Blir alltid lika glad då jag får en ny följare eller en gullig kommentar av er där ute :) 

fredag 1 juni 2012

01.06.2012

Första juni idag.. Då jag hör juni tänker jag SOMMAR, men icke! Fortfarande går jag i tjocka tröjor, jacka och till och med vantar på kvällarna. Vaaar är värmen?! Nåjaa, ibland är det rätt skönt att vara ledig en halvmulen, kall dag för då får man med gott samvete ligga inne på soffan och slöa. Det är precis vad vi har gjort idag, Luna och jag. Härligt med lite kvalitetstid med prinsessan ibland :) 


Här ligger hon på sin vanliga plats i soffan och poserar, trött efter att ha sprungit runt i hundparken en timme :) 
Jag har också ätit en del gott idag :) Bilden nedan är på min lunch som bestod av kycklingpasta. Blev sugen på ostpasta, men hade ingen ost hemma så jag blandade med lite pulver av Schweizisk ostsoppa i såsen. det blev riktigt gott, ett bra tips till er som gillar ost :) 


Mer än så har det faktiskt inte blivit gjort här hemma :) Städa gjorde jag igår så det slapp jag idag. Skönt :) 


Den nya lyktan har hittat sin plats på Tv-bänken.




På vägen hem från hundparken passade jag på att ta in lite sommar hit in; en kvist finfina vita blommor. Doftar gott och fina att se på, men så jag hatar alla småkryp som följer med då man plockar blommor i naturen. Usch och fy så äckliga dom är! 


Nu skall jag nog fortsätta slappa och ladda energi för en helg i jobbets tecken :)