måndag 27 augusti 2012

Blöjtårta nr. 2

Idag har jag hjälpt en vän att fixa till en blöjtårta till hennes väninnas babyshower. Senast jag gjorde en blöjtårta var det åt min syster. Hon visste inte säkert om det skulle bli en kille eller tjej så den fick bli grön. HÄR kan ni se den. Dagens tårta var åt en pojke så den blev vit och blå. Celofanen min var slut så ni får se den oinslagna versionen :) 





Blöjtårtor är verkligen ett kul och lätt pyssel. Att dessutom plocka dit lite nödvändiga saker gör den extra rolig för mottagaren :) 

söndag 26 augusti 2012

Efterrätt

Tänkte tipsa om den goda efterrätten som jag bjöd på igår. Busenkel och uppskattad av alla gäster. 


Detta behövs:

1 burk vaniljkvark (kesella) 
1 burk créme fraiche
1 liter jordgubbar
2 dl flingor (ex. start)

Blanda ihop kvargen och créme fraichen och skär jordgubbarna i mindre bitar. Varva sedan jordgubbar, flingor och krämen. Servera! :) 

lördag 25 augusti 2012

Festdukning

Idag firar vi villa avslutning i Finland. Det är egentligen en ganska dyster fest enligt mig eftersom man firar att villasäsongen är slut. jag och mina vänner hade (även i år) ingen villa att besöka så vi firar hemma hos mig i stället med god mat och dryck. Själv kommer jag jobba till kl 21 i kväll så gästerna få komma hit före och förbereda maten :)  
I morse steg jag upp i tid och började förbereda dukningen inför i kväll. Jag vill minsann inte att sommaren skall vara slut så jag satsade på en sommardukning. 


Jag började med att klippa ut små fjärilar i vanligt kopieringspapper. Inspirationen fick jag från DENNA bild på DENHÄR bloggen. 


För att servetterna skulle passa ihop med fjärilarna klippte jag pappersremsor att ha under servettringarna och lade till en liten rosa ros under varje ring. 


Servetterna kommer från pentik och och ringarna är ett loppisfynd.






Eftersom jag själv inte kan vara hemma och ta emot gästerna får en tavla och Luna hälsa dem välkomna i stället :) 


Nu har jag lite bråttom till jobbet som börjar om exakt 22 minuter. Ha en trevlig lördagskväll allihopa! Det tror jag att vi skall ha :) 

fredag 24 augusti 2012

Härliga frukoststund!

Senaste veckorna har jag äntligen fått ordning på min dygnsrytm. Det är inte alltid så lätt då man jobbar skiftesjobb. Ofta då man jobbar kvällar och nätter blir det att man kommer sig i säng sent och sover länge på morgonen. Men nu har jag lyckats stiga upp relativt tidigt och lagt mig tidigt. Detta innebär många lugna och sköna frukoststunder som jag inte är van vid (oftast slänger jag i mig en smörgås på jobbet). 


Dagens frukost bestod av smaksatt kvarg med mysli (skrivs väl inte så men hittar inte prickarna på u:et ;) och en smörgås.  


Härlig frukostläsning hör också till :) Tänkte tipsa om en av mina favorit böcker, Kärleksmums, 101 söta favoriter


Boken är full av härliga recept, fina bilder men framför allt är boken skriven på ett humoristiskt sätt. Får mig alltid flera goda skratt då jag läser den :) 


På många sidor finns små kloka visdomsord, som på bilden ovanför: Rom byggdes inte på en dag. (MEN ROM ÄR REDAN BYGGT SÅ GÖR EN SATANS PETIT-CHOU ISTÄLLET)

Här kommer några andra roliga exempel: 

Som man bakar får man äta (VILKEN TUR)

Vill man bli fin, ska man inte lida pin utan ta en pudding till (RESULTATGARANTI) 

Grädde är tjockare än vatten. (... OCH GODARE... OCH LÄTTARE ATT VISPA)
osv. osv. :) 


Efterrätten på bilden ovan tänkte jag bjuda på i morgon då mina vänner kommer över på middag :) 

Så gillar du att baka, titta på fina bilder och skratta så rekommenderar jag verkligen denna bok :) 

torsdag 23 augusti 2012

Köket!

Idag tänkte jag visa lite bilder från mitt lilla kök. Som jag nämnt tidigare är detta inte precis mitt drömkök, helst skulle jag ha ett stort kök med öppna ytor och stora, fina lantliga skåp. Men eftersom jag för tillfället bor i en hyreslägenhet är jag VÄLDIGT nöjd med mitt nuvarande kök. Få hyresgäster har såhär fina och nya kök. Jag visar sällan bilder därifrån och en av orsakerna till det är det dåliga ljuset. Därav de suddiga bilderna. 



Olivoljan och ströbrödet förvarar jag i gamla fina flaskor.


Alla torrvaror i mina skåp förvarar jag i glasburkar med små etiketter på. Längtar efter ett stort kök där jag kan ha min hylla på väggen med alla burkar framme som jag hade de i mitt förra hem. SÅHÄR såg det ut då. 


Jag har länge varit på jakt efter en fin äggkorg men har inte hittat den rätta ännu. Tillsvidare förvarar jag äggen i en korg som egentligen är en blomkruka. 


Lunas godis förvaras i en godisskål från Bruka design. Favoriterna i köket är diskmedelsflaskan och tvålflaskan. Den ena är köpt på Boom i Umeå och den andra kommer från Claes Ohlson.  


Än så länge dominerar vitt och rosa även i köket, men antar att det blir ändring på det till hösten. 


Kedjan på kylskåpet är också en favorit. 


Kökshanddukarna förvarar jag i en korg från Bloomingville. Varför gömma undan alla fina handdukar i skåpet? :) 

tisdag 21 augusti 2012

21.08.2012

Idag har jag fixa lite i sovrummet. Bytt gardiner och sytt lite prydnandskuddar. Blev trött på dessa väldigt gamla rosa panelgardinerna som har hängt där i evigheter. Dom nya gardinerna köpte jag på ikea senast jag var där. Rummet blev genast mycket ljusare :) 


Prydnadskuddarna fixade jag till med hjälp av två oanvända, färdigköpta örngott, spets och tjocka remsor av bomullstyg. 


Det är alltid lika svårt att fotografera vita saker. Kuddarna är lite svåra  att se på bilderna. Jag sydde i alla fall  två spetsremsor tvärs över kuddarna och sydde sedan fast tygremsorna i ändan av kuddarna så att de går att knyta ihop. Lätt som en plätt! :) 


måndag 20 augusti 2012

20.08.2012

Jag gillar verkligen min lägenhet. Tycker om alla mina miljoner prydnadssaker och alla lyktor på golvet. Förutom den dagen det är dags för storstädning. Idag var en sån dag. Jag har skjutit upp städningen så gott som hela sommaren och endast damsugit lite då det varit akut. Jag steg upp tidigt och tog tag i saken från morgonen. Ack och ve för alla mina småprylar som skall torkas av eller diskas. Tänkte nästan kasta ut alla glasskålar ur fönstret vid en punkt. Hehe. 


Men nu är det äntligen gjort. Alla köksskåp är skrubbade och badrumsskåpen är rensade. Härligt då det doftar nytvättat i hela lägenheten :) 


Lite småställen har jag tydligen missat som på bilden med hundmaten ;) 


Tavellisten har jag ennu inte fått ordning på trots Annas goda råd i förra inlägget. På bilden ovan ser ni i alla fall hur den ser ut idag.  

Mera än så hinner jag inte skriva idag. Nu bär det av på nattskift till jobbet. Hejdå bloggen :) 

måndag 6 augusti 2012

06.08.2012

En rolig, intensiv och händelserik vecka med kusinerna är nu förbi. Tiden har sprungit iväg och man har knappt hunnit vara hemma mellan varven. Vi har festat, shoppat, ätit gott och massa annat skoj! 
Som sagt har jag knappt varit hemma under sommaren men tänkte ändå visa lite bilder från oss idag :) 


Till födelsedagspresent fick jag en TV som efter mycket om och men äntligen fungerar. Kanske inte världens snyggaste inredningspryl, men den kommer definitivt vara bra att ha regniga och mörka höstdagar. Luna ligger som vanligt på sin plats och tittar konstigt på det nya, svarta åbäket :) 


I sovrummet har jag för ett tag sedan satt upp en tavellist från Ikea. Men jag får inte riktigt till den. Hur jag än flyttar om bilder och ramar blir det aldrig snyggt. Nån som har några tips på det? 


Av mina söta kusiner fick jag en finfin lykta i trä som kommer användas flitigt i höst. :)  


                               Och så några bilder från hallen och matbordet. Inte mycket nytt där. 


Till sist lite bilder av veckans sällskap! Den första bilden är av kusinerna och syrran på Powerpark. En dag fullspäckad av skratt och karuseller! Den andra bilden är av underbara Felicia som hängt med hela veckan (förutom på krogen då ;)