lördag 15 oktober 2011

Brödbak

Idag har jag gjort flera tråkiga måsten, storhandlat, damsugit, torkat damm och golv osv. Men nu då det är gjort känns det väldigt skönt :) Hela lägenheten doftar nystädat :) Dessutom har jag hunnit med lite knäckebrödsbak :) Det var första men definitivt inte sista gången jag bakar knäckebröd. Dethär receptet var jätte enkelt och väldigt gott. Hittade det på DENNA underbara blogg.

Här kommer receptet:

3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)

Och så här gör du:

1. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.
2. Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.
3. Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min.
4. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.
5. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.

Rekommenderar verkligen receptet ovan. Igår passade jag också på att fylla på resten av mitt brödförråd med lite morotsbröd.

Till det använder jag inget recept utan kastar ner det jag hittar i skåpen och oftast blir det riktigt gott :) Fast det är sällan nybakat bröd inte smakar ;)


Så nu uppmanar jag alla att strunta i dom torra butiksbröden och baka lite eget ;) Det blir garanterat godare, billigare och massor av konserveringsämnen :)

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade receptet!

    Önskar dig en skön vecka!

    SvaraRadera
  2. Yes knäckebrödet kan ju jag å ät...tack!

    SvaraRadera