onsdag 7 december 2011

Det finns få saker som jag uppskattar lika mycket som att tända lite ljus, dricka en kopp te och bara sitta och snacka strunt med mina vänner en hel kväll. Julen är perfekt tid för sånt mys! Det är mörkt nästan dygnet runt så det passar bra med ljus plus att man kan byta ut teet mot glögg och äta några pepparkakor till.
Just detta gjorde jag och mina tjejkompisar i måndags. Dock spetsade vi glöggen lite extra vilket i sin tur ledde till ett väldigt lyckat krogbesök ;)
Tack för det brudar :)

Jag gillar verkligen min glöggkanna och skålarna jag köpte i fjol. Fint att ha framme på bordet även om man inte skall dricka glögg just då. :)
Brickan har jag snott från mamma och pappa i nått skede och dom söta tomteservetterna kommer från Ikea.

Dessutom hittade jag i fjol också en skål i ungefär samma stil som kannan och skålarna. Perfekt att ha pepparkakor i :)

Världens gosigaste hund gillar också dethär med jul :) Extra mycket mys och kvalitetstid :)

fredag 2 december 2011

02.12.2011

Trots min tidsbrist som jag skrev om i tidigare inlägget har jag idag hunnit med lite storstädning. Skönt att få lite fredagsbesök så man tvingas ta tag i damsugaren. I kväll blir det Jessi och Micke som kommer på tacokväll. Mysigt, mysigt :)
Såhär ser det då ut hos oss idag:

Hela lägenheten går i vitt och rött just nu. Vackert så.


Nästan alla vita ljus har bytts ut till julröda.


En ljusslinga blir väldigt fin att ha i en lykta. Denna ger behaglig mysbelysning i sovrumsfönstret.

Torkade apelsinskivor blir fina dekorationer. Dessa torkade jag för många år sedan och de är fortfarande fräscha och fina :)

Bokstödet på köksbordet har också fått sig en julomgång. Detta år är det ett uppslag från boken Tildas jul som får stå framme.

Ha en mysig fredagskväll allihopa :)

Tidsbrist

I december märker jag ofta av vilken bristvara tiden är. Man vill så mycket men hinner knappt med en tredjedel. Massor av diverse julpyssel och julmys planeras men ingen har tid att genomföra alla planer. Tråkigt tycker jag, eftersom julen borde vara en stressfri tid full av mys och utan måsten. Den senaste tiden har varit extra stressig eftersom jag började skolan denna vecka vilket innebär att jag både varit i skolan och jobbat. Men nu börjar skolveckan lida mot sitt slut så jag hoppas att jag hinner med mera julpyssel dom kommande veckorna :) December är ju trots allt årets mysigaste månad :) Eftersom jag inte gjort annat än sovit hemma denna vecka har jag inte några nya bilder hemifrån att visa. Istället får ni njuta av lite julinspiration från NORDLJUS.













Jag önskar att mitt hem vore lika mysigt som på bilderna. Bara att börja jobba på nu :)


Men inte stressa utan ta vara på varje mysig julsekund :)