tisdag 18 september 2012

Dåligt samvete

Igår kväll då jag skulle somna gick jag i mitt huvud igenom allt som jag borde få gjort idag då jag äntligen är ledig. Jag kom på en massa saker som måste göras. Medan jag låg där och funderade kom jag fram till en sak, nämligen att jag just nu har konstant dåligt samvete över saker och ting. Jag har dåligt samvete då jag ligger framför TV:n och kollar på min favoritserie, eftersom det borde finnas vettigare saker att göra med min lediga tid. Jag ställer klockan tidigt då jag är ledig eftersom jag får dåligt samvete om jag sover länge på min lediga dag. Jag får dåligt samvete då jag pratar med mina vänner i telefon eftersom jag missar roliga saker som de gör, jag har dåligt samvete eftersom jag inte spenderar tillräckligt med tid med mina vänner just nu (inte för att den tiden ens har funnits de senaste veckorna). Jag får dåligt samvete om min hund är hos mina föräldrar och skötas, eftersom jag vet att hon blir en extra belastning för dem, å andra sidan får jag dåligt samvete om jag har henne hemma då jag jobbar eftersom hon måste vara ensam så länge. Jag har dåligt samvete om jag äter min favoritmat (exempelvis hamburgare) eftersom jag borde äta nyttigare mat. Jag har dåligt samvete om jag inte uppdaterar bloggen på några dagar. Jag får dåligt samvete om jag inte läser mina favoritbloggar på några dagar (gör jag det ger dom mig i sin tur dåligt samvete över hur fint andra har det hemma och själv orkar jag inte ens ta tag i damsugaren). Och så vidare och så vidare.... Det är dumt att jag ens kan tänka på detta vis!


För det första vet jag att jag har ett FINT hem. Även om det inte är  nydamsugat varje dag. Vems hem är nu det egentligen? :) 
För det andra vet jag att Luna har det bra även om hon är hos mina föräldrar nu som då. Hon får så mycket kärlek från alla håll så hon är nog sist och slutligen en LYCKLIG hund. Vems hund behöver inte vara ensam nu som då? Egentligen.  


För det tredje borde jag i stället för att ojja mig över hur sällan jag hinner träffa min underbara systerdotter NJUTA av dom stunder jag får med henne! 


Bilden ovan har jag lånat från min systers BLOGG.

 Underbara Felicia, att en så liten krabat kan sprida så mycket kärlek runt sig :) Får tårar i ögonen då jag kollar på bilden nedan och tänker på hur STOLT jag var då min syster presenterade mig som gudmor åt henne! 


Och mina underbara vänner. Jag vet att ni finns där för mig dag och natt! Jag vet att jag inte behöver ha dåligt samvete över att inte umgås med er varje dag. 


Tänk så mycket roligt vi har gjort genom åren :) Och mer skall det definitivt bli!! :) 


Och min kära lillebror! Blir så glad då jag ser på bilden med dig tillsammans med mina vänner. Vilken TUR att just jag fick dessa härliga syskon!

Resten av bilderna får tala för sig själva. Alla bilder för med sig så många fina MINNEN! Kunde ladda upp hundratals ;) 

Vet inte vart jag vill komma med detta inlägg egentligen. Det är nog ett inlägg för mig själv tror jag :) En påminnelse om att ta dagen som den kommer och njuta av varje sekund istället för att gå omkring och fundera på vad som borde göras. Är så glad över att ha så många människor runt mig som förgyller min vardag! 

4 kommentarer:

 1. Ååå va fint skrivet!! <3 Du e viktig för oss!

  SvaraRadera
 2. Hej! Härliga bilder du bjuder på! Och visst är det så lätt att ha dåligt samvete för både det ena o andra! Bra att påminna sig om det viktiga i livet ibland! Ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Känner så väääl igen det du skriver… Men så läste jag det här idag:
  "You only live once, but if you do it right once is enough"
  Värt att tänka på..
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. En sån lättnad! Brukar läsa din blogg lite nu som då och pusta och frusta över hur fint du verkar ha det och därefter slänga ett öga på diskberget och dammtussarna och känna mig lite usel. :D Kom ihåg att dammtussar bara är ett bevis på att man gjort något roligare än att städa!

  Tilda

  SvaraRadera