måndag 27 februari 2012

Blöjtårtan

Blöjtårtan är väl så gott som obligatorisk på en babyshower. Jag som värdinna och syster till den firade tog mig ann den roliga uppgiften att pyssla ihop en åt Jessi.
Min första, men definitivt inte sista blöjtårta :)

Jag började med att rulla blöjor i minsta storlek och lade ett gummiband runt.

Sedan fixade jag ett underlag av en stadig paffbit som jag klädde in i rosa presentpapper. I mitten av tårtan hade jag en tom hushållspappersrulle som jag tejpade fast.

Sedan var det bara att börja stapla blöjorna lager på lager runt pappersrullen och gummiband runt allt.

Jag valde att göra en mindre tårta med tre våningar. Eftersom man inte vet om just denna blöjstorlek kommer till användning tyckte jag det kändes onödigt att göra en mycket större.

Egentligen ville jag ha grönt sidenband runt tårtan men eftersom jag låg hemma i feber i flera dagar fick jag ta det jag hade hemma. Rosarutigt och grönrandigt tyg som jag klippte små rosetter av. Det gröna tyget använde jag runt tårtan också för att täcka gummibanden.


Runt tårtan satte jag fast lite nyttiga småsaker; strumpor, tutt, flaska och babyolja. På toppen sitter en liten mjukiskanin.


Och såhär blev den färdiga tårtan inslagen i celofan. Mycket roligt och uppskattat pyssel :)

1 kommentar:

  1. Men jisses vilken kreativ och rolig grej med blöjtårtan :) Vad kul att du hittat till SIB, jag har lagt in din blogg under svenska bloggare, du skriver ju på svenska :))

    Kram Lisa - Creations by Lis

    SvaraRadera