onsdag 11 april 2012

Dagens projekt

Även idag visar Vasas väder sig från sin sämsta sida. Det blåser hårt och duggregnar. Så vi gick bara en kortare promenad i morse och sedan har vi hållit oss inne, Luna och jag. Påbörjade ett litet projekt istället, nämligen ett täcke av mormorsrutor.

Jag är egentligen usel på att både sticka och virka. Någon gång i lågstadiet lärde jag mig båda teknikerna men dom kunskaperna har fallit i glömska genom åren.. Skulle gärna lära mig men har inte orkat ta i tu med det. Men mormorsrutor har jag i alla fall lärt mig virka :) Det är enkelt och det går snabbt! Dessutom behöver man inte vara alltför koncentrerad utan kan titta på tv (eller dator i mitt fall eftersom jag saknar tv) samtidigt.


Jag tänker inte avslöja åt vem täcket skall bli ännu, men varifrån jag har fått inspirationen tänker jag allt tipsa er om!


Igår snubblade jag in på en FINSK blogg av misstag. Jag läser nästan aldrig finska bloggar utan håller mig till de svenska och några få finlandsvenska. Inte för språkets skull, utan för att jag ofta tycker att finnarna har en mera modern och opersonlig inredningsstil, som inte tilltalar mig helt enkelt. Men DENNA finska blogg gillar jag verkligen! Ett underbart hem och en verkligt duktig inredare. Dessutom gillar jag leksakerna hon gör åt barnen själv, speciellt miniatyrer, som jag alltid har varit fascinerad av. Då jag var yngre byggde jag ett stort dockhus själv och hoppas på att fortsätta med den hobbyn om jag någon gång får egna barn.

På några av bloggens bilder såg jag ett jättefint, virkat täcke som jag självklart ville apa efter :) (båda bilderna nedan är lånade från http://kaunispienielama.blogspot.com/)


Färgerna är inte exakt samma men nästan. Såå fina bilder och sååå fint täcke :) Hoppas på att mitt blir lika bra! Fortsättning följer...

5 kommentarer:

 1. Å vilka fina mormorsrutor du virkat! Du kan ju, duktig du är:-)
  Ska nog lära mig, så kan jag också sitta framför tvn och virka;-)
  Ha en fin kväll!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag talar ganska dåligt svenska, men jag måste kommentera att du har mycket mycket vackert blog! Jag virkar också mormorsrutor just nu, det blir ett täcke på mitt nytt vardagsrum. Jag vill vänta din nya idén.

  SvaraRadera
 3. Du får gärna lära mig virka också när jag kommer hem nästa gång eller då du kommer hit kanske;) Jag spenderade ju största delen av mina syslöjd lektioner med att sprätta så jag hann ju inte precis lära mig något. Men med tanke på att du inte klarade symaskinskörkortet så kanske det finns hopp även för mig :D

  SvaraRadera
 4. Det där är en av de få finska bloggar jag läser också. Jag fascineras ständigt av alla saker hon tillverkar åt barnen, så otroligt fina! Ditt virkade täcke kommer att bli super, det ser jag redan nu! :-)

  SvaraRadera
 5. Va fint! Haha gillar Perres kommentar!! ;)

  SvaraRadera