tisdag 8 maj 2012

Vackra Brändö

I vintras då det var som kallast svor jag ibland över att jag bor på Brändö och inte inne i centrum. Men nu då våren och sommaren kommer kan jag bara konstatera hur mycket jag älskar denna lilla ö jag bor på :) 

Brändö ligger ca. 1,5 km från Vasa centrum. Jag bor precis invid vårt lilla torg där det finns allt man behöver. Vi har allt som allt fyra stycken matbutiker, tre pizzerior, en finfin inredningsbutik, en bank, apotek, två kinarestauranger, en lunchrestaurang, en grill, en glasskiosk, ett stort bibliotek och mycket, mycket mera. Men det som jag gillar allra mest är närheten till havet. Eftersom det är en ö hittar man vatten i de flesta riktningarna. Vi har flera sandstränder och minst fem båthamnar. Underbart på sommaren! 


Kyrkan besöker jag nog aldrig men den är vacker att se på :) 

En till sak jag gillar med denna ö är dom små krokiga vägarna fyllda av unika, gamla hus av alla de slag. Här skulle jag lätt kunna bo om jag någon dag skaffar egen familj och hus. 


Eftersom jag cyklade runt då jag fotograferade är bilderna rent ut sagt urusla, men kanske ni får en liten uppfattning om hur vackert det är här! 


Blad dessa hus kan jag gå och drömma mig bort i timtal. Tröttnar aldrig och upptäcker ständigt nya charmigheter :) 

1 kommentar:

  1. Jag bodde på Brändö några dagar i veckan under mina sista studieår, och visst var det vackert! Nu kan jag tänka att jag nog inte tog tillvara på vardagskvällarna där och då så mycket som jag kanske hade kunnat...

    SvaraRadera